Dormikind

dormi

Za miran i čvrst san
• Teško zaspivanje
• Četo noćno budjenje
• Nervoza i razdražljivost usled nedostatka sna

Dormikind je kompleksni homeopatski lek namenjen za olašanje tegoba nesanice i uznemirenosti kod beba i dece.

Sastav:

CipripediumCipripedium (Cypripedium pubescence) je biljka čiji ekstrakt se u homeopatiji koristi za učvršćenje noćnog sna zdrave dece koja su dnevno suviše aktivna da se noću bude u želji da se igraju.

 

Magnezijum (1)Magnezijum (Magnesium carbonicum) mineral koji se  u homeopatiji koristi za decu koja su osetljiva na buku i zbog toga ne mogu noću da spavaju a danju su pospana.

 

CinkCink valerianikum (Zincum valerianum) se koriti u homeopatiji da učvrsti noćni san dece koja imaju nemiran san usled iscrpljenosti i umora prethodnog dana.

 

Da li ste znali…

Normalan režim spavanja i budnosti varira u zavisnosti od uzrasta deteta.
• Novorodjenčad spavaju 16-20 sati u toku dna a ciklusi sna i budnog stanja se smenjuju individualno od bebe do bebe ali su vezani za osećaj gladi.
• Deca od 1. do 12. meseca obično imaju potrebu za spavanjem 13-15 sati u toku dana.
• U periodu od 1.do 3. godine smanjuje se period i broj epizoda spavanja u toku dana a produžava noćni san. Dete je sve više zainteresovano za svet koji ga okružuje i u ovo periodu većina dece 12 sati provodi u budnom stanju, a 12 sati spava.
• Deci predškolskog uzrasta, od 3 do 6 godina starosti je potrebno 12 sati kvalitetnog sna za normalno funkcionisanje i razvoj. Do kraja ovog perioda se gubi navika spavanja u toku dana a učvršćuje noćni san.

Najlakši način da uspostavite zdrav ciklus spavanja kod svoje bebe je poštujete ritam (uvek u isto vreme) i uvedete male rituale pred spavanje (npr: kupanje, oblačenje pidzame, hranjenje, ispričajte mu priču ili pustite neku mirnu, deciju muziku…). Vremenom će se dete samo navići da posle toga sledi miran i siguran san.

Dormikind sadrži 150 tableta u pakovanju. 

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O merama opreza, neželjenim rekacijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Uputstvo za upotrebu-DORMIKIND