Dentokind

dento

• Upaljene i crvene desni
• Povišena temperatura
• Nervoza, iritiranost i nesanica zbog bola u desnima
• Dijareja
• Bol u uhu

Dentokind je kompleksni homeopatski lek namenjen za olakšanje tegoba otežanog nicanja zuba. Odabrane komponente prirodnog, biljnog i mineralnog sastava, pomažu u lakšem izbijanju prvih zuba kod dece.

Sastav:

KamilicaKamilica (Matricaria chamomilla) svojim lekovitim dejstvom od davnina poznata kao sredstvo za umirenje bola, iritiranosti i nervoze deteta tokom nicanja zubića.

 

BeladonaBeladona (Atropa belladonna)- biljka dosta korišćena u homeopatiji za lakše nicanje zubića, a smiruje crvenilo u desnima, otok u desnima i bol koji se javlja kad zubić kreće da raste.

 

PulsatilaPulsatila (Pulsatilla pratensis) zeljasta biljka čiji ekstrakt se u homeopatiji koristi za umirenje bola u uhu i otoka kod nicanja zuba.

 

 

Gvozdje-fosfatGvoždje fosfat (Ferrum phosphoricum) mineral, efikasno deluje na samom početku bolnog nicanja zubića. Zaustavlja crvenilo i upalu desni i snižava povišenu temperaturu kod nicanja zubića.

 

Kalcijum-sulfidKalcijum sulfid (Hepar sulphuris Hahnemanni) mineral poznat u homeopatiji kao sredstvo protiv upala i otoka u ustima.

 

 

Da li ste znali…

Nicanje prvih zuba možete očekivati još od 4. meseca života bebe. Kod većine dece, prvi zubić se pojavi u 6. mesecu. Pojačano lučenje balica, (hipersalivacija), crvene i otečene desni se mogu javiti čak i nekoliko nedelja pre nego se zubić pojavio na površini desni.

Neke bebe kroz ovaj životni period prolaze lako, bez problema a za neke je to vrlo bolno.  Zbog toga su bebe plačljive, nervozne guraju prste i ručice u usta, stalno žele mamin zagrljaj. Ako se uz sve ovo pojave povišena teperatura, dijareja, pelenski osim potrebno je da se obratite svom pedijatru.

Šta možete učiniti da olakšate nicanje zubića svoga mališana:

• Deca vole hladne i tvrde glodalice koje im smanjuju osećaj otoka i upale desni.

• Obratite pažnju da glodalice ohladite u frižideru ali da ih ne zaledite.

• Kupujte glodalice iz apoteke i ne zaboravite da ih sterilišete isto toliko kao i flašice i cucle.

• Uveče nežno masirajte vrhove bebinih nožnih prstića. Tu se nalaze refleksne zone vilice. Njihovom stimulacijom se smanjuje bol u desnima.

• Posle šestog meseca svakodnevno održavajte higijienu usta deteta. Gazom obmotanom oko svog prista ili malom, mekanom četkicom za zube prilagodjenom uzrastu perite bebina usta tako da se hrana ne zadržava u njima posle obroka.

Dentokind  sadrži 150 tableta u pakovanju. 

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O merama opreza, neželjenim rekacijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Uputstvo za upotrebu-DENTOKIND