156_dhu_laboratorija
03-Mar-2014

Kako deluje homeopatski lek

Od početka 2014. u Beogradu, svakog utorka, srede i četvrtka održavaju se radionice za medicinske radnike (lekare i farmaceute) sa temom: “Osnovi homeopatije, rezultati primene homeopatskih lekova u svakodnevnom radu u ordinaciji i apoteci.”

U Nemačkoj i ostalim zemljama Evrope i sveta homeopatski lekovi koriste već 200 godina,a u Srbiji su prvi homeopatski lekovi registrovani tek 2006.godine. Iako su bezbedni i spravljeni od prirodnih sastojaka, o njima se počelo pričati tek poslednjih par godina. Na Farmaceutskom fakultetu, u okviru nastave farmeceutske tehnologije izdvaja samo 3 časa za objašnjenje izrade homeopatskih lekova. Na postdiplomskoj nastavi iz predmeta Farmakoterapija u farmaceutskoj praksi od 2013.godine jedan od izbornih predmeta, za koji studenti mogu opredeliti je i homeopatija.

Zastupnik najvećeg evropskog proizvodjača homeopatskih lekova Deutsche Homoopathie Union (DHU), Alpen Pharma Srbija, farmaceutima zaposlenim u apotekama je omogućila da o homeopatiji i homeopatskim lekovima saznaju više u okviru radionica „Osnovi homeopatije i rezultati primene homeopatskih lekova u svakodnevnom radu u apoteci“. Radionice se održavaju u domovima zdravlja i salama Srpskog lekarskog društva ili većim apotekarskim ustanovama u gradovima širom Srbije, a predavači su lekari i farmaceuti homeopate koji ,ujedno, homeopatiju predaju i na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu.

U toku dva sata, koliko traje radionica, predavači objašnjavaju osnovne principe homeopatskog lečenja i daju odgovore na sledeća pitanja: Kako izgleda homeopatski pregled, specifičnosti izrade homeopatskih lekova i kako izgleda homeopatska farmakopeja, razlike izmedju klasične i kompleksne homeopatije, kako deluju homeopatski lekovi, da li dovoljno koristimo prednosti homeopatskih lekova, koja su ograničenja homeopatije, bezbednost homeopatskih lekova…

Polaznici imaju jedinstvenu priliku da uz pomoć homeopate nauče da koristite 10 najpoznatijih homeopatskih lekova za akutna stanja kod dece i odraslih.

Do sada je kroz ovu radionicu prošlo preko 200 lekara i farmaceuta iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Čačka, Lazarevca,Pančeva, Kragujevca, Leskovca i Niša.

Budite i vi deo ovog programa. Prijavite se za radionicu u vašem gradu telefonom na broj 011/27 67 463 ili mejlom na adresu office@alpenpharma.rs

Radionice – osnove homeopatije